Πόσα λεφτά χάνει ένα αργό eshop;

Φαντάσου τις πωλήσεις στο e-shop σου σαν ένα «χωνί», στο φαρδύ άνοιγμα είναι όλοι οι επισκέπτες σου από διάφορες πηγές traffic (Skroutz, Adwords, κλπ.) και στο στενό τμήμα οι επισκέπτες που τελικά έγιναν πελάτες.

Στο ενδιάμεσο είναι οι «τρύπες» από τις οποίες οι επισκέπτες έφυγαν προτού ολοκληρώσουν κάποια επιθυμητή ενέργεια (π.χ. παραγγελία).

Χωνί πωλήσεων

“κάθε 100 millisecond (1/10 του δευτερολέπτου) επιπρόσθετου χρόνου φόρτωσης οδηγεί σε απώλεια τζίρου ~ 6%.”
*Σύμφωνα με μελέτη της Akamai

Ποιος είναι ο «ιδανικός» χρόνος φόρτωσης για την «μεγιστοποίηση» των πωλήσεων ενός e-shop;

Προφανώς το ιδανικό θα ήταν ένα e-shop να φορτώνει «στιγμιαία» αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο στον πραγματικό κόσμο.

Τόσο λόγο περιορισμών στην συσκευή του επισκέπτη (ισχνή επεξεργαστική ισχύ, «κακό» δίκτυο, κλπ.) όσο και λόγω «προβλημάτων» του ιδίου του e-shop (έλλειψη cache, κακό design, υπερφορτωμένος server, κλπ.).

Συνεπώς μας ενδιαφέρει να μάθουμε ποιος είναι ο χρόνος φόρτωσης που μεγιστοποιεί τις πωλήσεις ενός e-shop σε πραγματικές συνθήκες.

Πώς να μετρήσεις τον χρόνο φόρτωσης του δικού σου e-shop

Αφού πλέον εξετάσαμε σε βάθος την σημασία του χρόνου φόρτωσης και τις επιπτώσεις του στις πωλήσεις ενός ηλεκτρονικού καταστήματος, ήρθε η ώρα να μετρήσεις τις επιδόσεις του δικού σου e-shop!

Προτείνουμε να κάνεις τις μετρήσεις σου στο https://sitespeed.gr καθώς είναι η μοναδική υπηρεσία μέτρησης επιδόσεων ιστοσελίδων που πραγματοποιεί τις δοκιμές από Ελληνικές γραμμές internet.

Μέτρηση χρόνου φόρτωσης ιστοσελίδας με sitespeed.gr

Το speed optimization είναι η αρχή

Η ελαχιστοποίηση του χρόνου φόρτωσης εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο βελτιστοποιήσεων που μπορεί και πρέπει κάθε e-shop να πραγματοποιεί.

Στόχος των βελτιστοποιήσεων αυτών είναι η ελαχιστοποίηση της «τριβής», δηλαδή η «διευκόλυνση» των συναλλαγών.

Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν αλλαγές όπως απλοποίηση της φόρμας checkout, αποστολή υπενθυμίσεων για ξεχασμένα καλάθια ή ακόμη και μεταφορά του hosting σε άλλο πάροχο για την επίτευξη καλύτερων χρόνων φόρτωσης.

Κάθε αλλαγή μεμονωμένα προσφέρει φαινομενικά μικρά οφέλη, όλες μαζί όμως μπορούν κάνουν την διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας.

source : fastpath.com